Vplyv tradičných výrobkov z ovčieho mlieka je všeobecne známy a neodškriepiteľný, v nasledujúcich článkoch sa dozviete, ako naše produkty vplývajú na ľudský organizmus.
značkový jogurt, alebo „bifidus essensis“z bryndze.
Bryndza prešla mnohými úpravami od salašnískeho spôsobu výroby až po moderné spracovanie v mliekárňach a bryndziarňach.
Prvú brynzdziareň založil Ján Vagač v roku 1787 v Detve. Z hrudkovým syrom robil rôzne skúšky, nakladal vysúšal,...
Dnes si už bryndza nemôže sťažovať, že by o nej odborníci na výživu nebásnili!
Považujú ju totiž za bombu plnú probiotík, ktorá znižuje cholesterol, cukor v krvi, zápalové parametre, dokonca krvný tlak! A prirovnávajú ju k bielemu zlatu! Ale...
Bryndza je slovenský mikrobiálny...